"Бјелине" спремне за сутрашњу "котлићијаду"

КОТОР ВАРОШ, 3. ЈУЛА – На градском купалишту "Бјелине" данас су извршене и посљедње припремне радње уочи сутрашње котлићијаде, која ће оборити све рекорде по броју пријављених екипа и посјетилаца.

Мјеста су "парцелисана" и све екипе ће у раним јутарњим часовима добити информацију гдје ће бити позициониране, чиме ће се смањити непотребна гужва.

Растиње и грање које се налазило на стази је прикупљено и запаљено, два тоалета ће бити у функцији, као и огроман паркинг простор за аутомобиле.

Највише пријављених екипа је из Котор Вароша, Бањалуке, Кнежева и Челинца, а долазак су најавиле екипе из Федерације БиХ, Аустрије, Словеније и Србије.

"Очекујемо и значајан број екипа у ревијалном дијелу, а сви посјетиоци ће моћи бесплатно да дегустирају ловачке и риболовачке котлиће", нагласио је Сакан.

Општина Котор Варош обезбиједила је зачине, дрва и довољне количине точеног пива за све који буду учествовали у такмичарском и ревијалном дијелу ове манифестације.

Стручни жири ће оцјењивати котлиће у периоду од 12.00 до 13.00 часова, а проглашење најуспјешнијих екипа је предвиђено у 13.15 часова.

У богатом културно-умјетничком програму наступиће чланови Фолклорног ансамбла "Котор Варош" и Културно-умјетничког друштва "Брио Рудар" Масловаре.

За учеснике који ће се такмичити у припремању риболовачког котлића обезбијеђене су довољне количине рибе, за најуспјешније екипе предвиђени су пехари, дипломе и робне награде, а најтежи задатак имаће стручни жири који треба да одабере побједнике у обје категорије.

Овогодишња котлићијада биће одржана уз строго придржавање прописаних епидемиолошких мјера у циљу спречавања ширења вируса корона.