"Građus" uspješan u teškoj godini : "Tekso centar" podijelio nagrade

Turbulentna i izazovna 2020. godina bila je za „Građus“ veoma uspješna i ostaće zapamćena po novim iskoracima u svim segmentima poslovanja uprkos poremećaju domaćeg tržišta izazvanog epidemijom virusa korona.

Novonastala situacija i epidemiološke mjere koje su na snazi spriječile su zaposlene u „Građusu“ da nastave tradiciju i druženjem isprate 2020. godinu i proslave ostvarene uspjehe. Menadžment je radnicima iskazao zahvalnost novogodišnjim poklonima i paketićima za njihovu djecu uz želje da im nova godina podari zdravlje i porodični i lični uspjeh i blagostanje.

„Građus“ je u 2020. godini završio najveći projekat u dosadašnjem poslovanju izgradivši po sistemu ključ u ruke od temelja do krova novu zgradu lokalne uprave Kotor Varoš.

– Bio je to veliki izazov za nas jer do tada nismo ulazili u slične projekte. Jedno smo od rijetkih malih građevinskih preduzeća u RS koja se bave završnim radovima u građevinarstvu koje posjeduje potrebne licence i sertifikate neophodne za ovakav projekat i odlučili smo da iskoristimo taj potencijal i uđemo u ovaj veliki projekat. Nagrada za poslovnu hrabrost i odgovoran rad došla je u vidu završetka objekta prije ugovorenog roka, zadovoljstva investitora kvalitetom radova i simpatija građana Kotor Varoša i svih koji prolaze kroz naš grad iskazanim prema objektu koji krasi grad i biće njegov simbol – istakao je direktor „Građusa“ Slavko Đukić.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat predstavlja vrhunac rada i postojanja „Građusa“.

– U ulozi glavnog izvođača radova iskoračili smo u svijet zaokružene i kompletirane građevinske operative. Zbog obimnosti radova na zgradi lokalne uprave primarni plan angažovanja svih raspoloživih ljudskih i materijalnih kapaciteta u 2020. godini bio je upravo zasnovan na ovom projektu kako bi ga u zadanom roku i traženom kvalitetu priveli kraju – kaže Đukić.

Važno je, dodao je on, da „Građus“ već ima dovoljno ugovrenih poslovnih poduhvata za 2021. godinu gdje prednjači jedan od najatraktivnijih stambeno-poslovnih objekata „Cassa Mia“ u Banjaluci i nekoliko individualnih objekata.

– Time je zaokružen poslovni kalendar za prvu polovinu godine. Možda u toku nastupajuće godine bude i nekih poslovnih poduhvata u vidu iznenađenja, ali za sada neka to ostane naša mala poslovna tajna – tajanstveno najavljuje direktor „Građusa“.

Godinu na izmaku obilježio je i iskorak u prodajnom sektoru, a „Građus“ je u 2020. osnovao poslovnu jedinicu „Tekso centar“. Moderno uređen i odlično snabdjeven građevinsko-prodajni centar za kratko vrijeme je postao glavno mjesto za snabdijevanje profesionalnih i hobi majstora i stanovništva svime što je potrebno za gradnju i uređenje doma i svakodnevni rad u radionicama i na gradilištima.

– „Tekso centar“ je veliko osvježenje na tržištu i predstavlja polazno mjesto za svakoga ko gradi i radi. U novoj godini ćemo učiniti sve da dodatno obogatimo ponudu i odgovorimo na zahtjeve naših kupaca – naglasio je Đukić.

„Tekso centar“ organizovao je za svoje kupce nagradnu igru u sklopu velike prodajne i promotivne akcije „Novogodišnja čarolija“, a dobitnik glavne nagrade je Miladin Đukić.

Njemu je pripala ugaona brusilica njemačkog proizvođača „Einhell“ čiji su proizvodi zastupljeni u prodajnom asortimanu „Tekso centra“. Drugu nagradu osvojio je Ranko Mijić, a treću Rada Kragić.

Novi moderan i osvježen izgled u 2020. godini dobila je i druga „Građusova“ poslovnica frizerski salon „Bubamara“.

– Sjajan enterijer i vrhunska usluga garancija su da će „Bubamara“ i dalje biti najljepše mjesto na kojem će svako dodatno zablistati – rekao je Đukić.

Upornim radom i zalaganjem “Građus” 2020. godinu ispraća kao veoma uspješnu gledamo kroz poslovni rezultat, odnosno iznos prihoda i očekivanu profitabilnost.

– U uslovima tržišne nestabilnosti, posebno kada je riječ o epidemiji virusa korona i stalnom problemu sa radnom snagom prouzrokovanom odlaskom ljudi u nepoznato, sačuvali smo okosnicu naših saradnika i dodatno ojačali menadžmentsku strukturu i prodajni sektor. Učinili smo sve da naši radnici budu zadovoljni svojim statusom, dodatno smo poboljšali njihove uslove rada, a činjenica da smo sve plate i obaveze prema državi za 2020. godinu izmirili već krajem decembra dovoljan je razlog za zadovoljstvo – naglasio je Đukić.