Бореновић: Котор Варош је општина за примјер 

КОТОР ВАРОШ, 18. ДЕЦЕМБРА - „Реализација бројних инфраструктурних пројеката и континуиран раст броја запослених су показатељи да је Котор Варош општина за примјер, а Зденко Сакан један од најуспјешнијих начелника у Републици Српској и БиХ“, рекао је новинарима у Котор Варошу предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Бореновић се састао данас са начелником општине Котор Варош Зденком Саканом и том приликом истакао да се ова локална заједница успјешно изборила са свим изазовима у овој години и да су грађани препознали рад и труд начелника Сакана и његових сарадника, те му указали повјерење и у наредне четири године.

„Грађани су препознали једну исправну политику и Котор Варош је данас добро мјесто за живот. Заједно са СДС-ом имамо скупштинску већину, али желимо да и други који желе добро овом граду партиципирају у власти. Ово је општина која биљежи значајан пораст број запослених и по томе је специфична“, нагласио је Бореновић и додао да је неопходна подршка међународних донатора да се реализује значајан број пројеката предвиђених у наредном периоду.

По његовим ријечима приходовна страна у буџету Котор Вароша је показатељ и примјер другим општинама и нивоима власти како се треба понашати у вријеме пандемије вируса корона.

„Овдје постоји јасан план како се изборити са значајним падом прихода по основу пореза на додату вриједност и са те стране грађани Котор Вароша могу бити задовољни што имају оваквог начелника и што ће ова локална заједница наставити да се развија“, закључио је Бореновић и најавио тијесну сарадњу Бањалуке и Котор Враоша у наредне четири године. 

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан је рекао да су пословни и привредни амбијент гаранција будућег развоја општине.

„Уређењем главне улице дефинисаћемо урбану слику градског језгра, наставићемо са модернизацијом локалне путне мреже, а постављањем ЛЕД расвјете сврстаћемо се у ред модернијих локалних заједница. Уз изградњу градског парка и трга то су пројекти који ће бити приоритет у наредне четири године. Наравно да ћемо наставити да радимо и на рјешавању комуналних проблема“, поручио је Сакан.

Бореновић и Сакан су обишли и просторије нове зграде локалне управе. Новац за изградњу нове зграде у којој ће бити смјештена општинска администрација обезбијеђен је задужењем општине Котор Варош путем емисије обвезница, а укупна цијена изградње износи 3,1 милион КМ.